Žele se uvjeriti u uspjeh
0

Francuzi heroje traže u Cisseu, Abidalu i Evri

Sarajevo-x.com
Patrice Evra i Eric Abidal
Patrice Evra i Eric Abidal
Kako se bliži utakmica između Francuske i BiH, iako na prvi pogled puni samopouzdanja i vjere u trijumf, Francuzi čini se ipak strahuju od BiH. Tamošnji mediji pokušavaju umiriti situaciju traženjem heroja koji će "iznijeti" težinu utakmice protiv naše reprezentacije. Oni smatraju da će to biti Eric Abidal, Patrice Evra i Djibril Cisse.

Prema pisanju francuskog Le Eqipea, Abidal, Evra i Cisse su odlučujući faktori pobjede nad BiH. Biranjem čak dvojice odbrambenih igrača koji bi trebali biti ključ uspjeha, vidljivo je da Francuzi baš i ne misle da će napad "završiti" posao protiv BiH. Umjesto toga, očigledno je prva uzdanica Francuza jaka i pokretljiva odbrana, te eventualno Cisseova snalažljivost u napadu. Istini za volju, u Cisseove mogućnosti ne treba sumnjati.

Laurent Blanc još uvijek nije otkrio prvih 11 igrača koji će istrćati na teren, ali francuski mediji tvrde da se on već odlučio za prvi sastav. Otklonjene su i sumnje o spremnosti Abidala i Evre, tako da će ova dva igrača biti veliki plus u kvaliteti francuskog tima. Pored Abidala će u odbrani igrati Adil Rami, snažni stoper koji nastupa za Valenciju.

Na treningu su Francuzi igrali utakmicu deset protiv deset. U prvoj ekipi su igrali Reveillere, Rami, Abidal, Evra, M'Vila, Diarra, Menez, Cisse, Remy i Malouda, za drugu su nastupili Debuchy, Kaboul, Koscielny, Mathieu, Cabaye, Martin, Nasri, Gemeiro, Gomis i Valbuena.

Francuski mediji pišu da Reveillere ima prednost nad Debuchyjem i da će zauzeti poziciju desnog bočnog igrača. Osim toga lLou Diarra bi mogao zaigrati zajedno sa oporavljenim M'Vilom. Najavljena promjena formaciji više nije tako očigledna. Upitna je formacija 4-3-3, jer su Francuzi na treninzima radili sa dva napadača.

No, selektori Laurent Blanc i Safet Sušić nisu željeli otkriti u kojem će sastavu i formaciji njihove ekipe igrati, tako da će to javnosti biti poznato tek kada igrači obje reprezentacije izađu na teren.