Stigao iz Žalgirisa
80

Francis Kyeremeh potpisao ugovor, FK Sarajevo sad ima čak osam stranaca

E. B.
Francis Kyeremeh (Foto: FK Sarajevo)
Francis Kyeremeh (Foto: FK Sarajevo)
Fudbalski klub Sarajevo je predstavio najnovije pojačanje, a radi se o Francisu Kyeremehu koji je na Koševo stigao iz litvanskog Žalgirisa.

Kyeremeh je rođen u Gani prije 25 godina, a postao je već šesto zimsko pojačanje Sarajeva koje ima velike ambicije u drugom dijelu prvenstva.

Ranije su u klub stigli Ilija Martinović, Slaviša Radović, Almedin Ziljkić, Giorgi Guliashvili i Renan Oliveira.

Zanimljivo, Kyeremeh je proteklih pola godine igrao upravo s Oliveirom u Žalgirisu. Iako je Kyeremeh po vokaciji desno krilo, nekoliko puta su Oliveira i on igrali zajedno u samom špicu napada litvanskog kluba, te se čelnici Bordo tima nadaju da će uspješnu saradnju nastaviti i na Koševu.

Kyeremeh je karijeru počeo u BA Unitedu iz Gane, a 2015. godine stigao je u Srbiju gdje je igrao za Jagodinu i Radnik. Prije četiri godine je otišao u Hapoel Tel Aviv, a od 2020. godine je bio član Žalgirisa.

Ove sezone je upisao nastupe u kvalifikacijama za Evropsku ligu te grupnoj fazi Konferencijske lige. Igrao je na 13 utakmica, postigao dva pogotka i upisao jednu asistenciju.

Kyeremeh je potpisao ugovor do ljeta 2025. godine uz mogućnost dodatnog produženja saradnje za još jednu godinu.

Ono što treba zabrinuti navijače, ali i čelnike FK Sarajevo je to što je Kyeremeh već osmi stranac u ekipi.

Pored njega i Oliveire, trener Mirza Varešanović na raspolaganju ima i Iliju Martinovića, Musu Muhammeda, Franu Čirjaka, Daniela Avramovskog, Ivana Ikića i Giorgija Guliashvilija, a u kadru za utakmice Premijer lige BiH mogu biti samo petorica stranaca, te će biti zanimljivo vidjeti ko će biti primoran s tribina gledati saigrače.