Društvena odgovornost
359

FK Velež pokrenuo akciju i nabavio dezinfekcioni tunel za mostarsku bolnicu

E. B.
Foto: G. Š./Klix.ba
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Fudbalski klub Velež pokrenuo je humanu akciju i okupio mostarske poduzetnike s kojima je nabavio dezinfekcioni tunel koji je danas postavljen ispred kantonalne bolnice ''Dr. Safet Mujić'' u Mostaru.

"FK Velež Mostar kao društveno odgovorna institucija želi na ovaj način da pomogne zdravstvenim institucijama koje su u ovom vremenu na velikom ispitu'', kažu nam iz FK Velež.

Mostarski ''Rođeni'' koji su nakon teške borbe za opstanak sada stabilan prvoligaš na ovaj način je pokazao i senzibilitet prema svojim sugrađanima, pomažući zdravstvenom sustavu koji se suočava s velim izazovima.

Članovi Uprave FK Velež s mostarskim poduzetnicima su u kratkom roku osigurali sredstva i nabavili pet dezinfekcionih tunela za zdravstvene ustanove u Hercegovačko-neretvanskom kantonu koji je najpogođenij koronavirusom u FBiH.

Prvi je danas instaliran ispred kantonalne bolnice ''Dr.Safet Mujić'' u Mostaru, što je stepenica više po pitanju sigurnosti zdravstvenih radnika i pacijenata, ali i svih koji ulaze u bolnicu.

Pored već naloženih mjera zaštite od koronavirusa , koje su izdale nadležne službe,svi prije ulaska u bolnicu sada će proći kroz dezinfekcioni tunel i na taj način dodatno prevenirati širenje moguće zaraze.

Pored Kantonalne bolnice "Dr. Safet Mujić" kažu nam iz mostarskoj kluba, dezinfekcione tuneli bit će donirani Domu zdravlja Stari Grad, zatim Hitnoj pomoći na Carini, Domu zdravlja Stolac, dok će se naknadno odrediti peta institucija koja će se uručiti vrijedna donacija.

Ovom humanom pričom mostarski ''Rođeni'' su pokrenula kotač plemenitih djelovanja, pa su tako Mostarci rasuti širom svijeta pokrenuli akciju prikupljanja novčanih sredstava za pomoć mostarskoj bolnici ''Dr. Safet Mujić''. Za kratko vrijeme odazvalo se više od 100 ljudi, a do sada je prikupljeno 5.500 eura, koji su uplaćeni na račun bolnice, ali akcija se nastavlja i dalje.