Svi se oporavili
12

FK Sarajevo: Stomačni virus prošle sedmice zahvatio je 80 posto našeg prvog tima

K. H.
Ilustracija (Foto: T. S./Klix.ba)
Ilustracija (Foto: T. S./Klix.ba)
Mirza Marevac, fizioterapeut prvog tima FK Sarajevo, za zvaničnu stranicu govorio je o zdravstvenom stanju ekipe te otkrio da je prošle sedmice virus zahvatio čak 80 posto igrača prvog tima.

Kako je otkrio, stomačni virus je zahvatio 80 posto igrača prvog tima, no oni su sada svi u trenažnom procesu, oporavljeni i spremni za naredne izazove.

Također je dodao i to kako u ekipi nema ostalih povreda i da su svi spremni za igru.

"U prošloj sedmici prvi tim je zahvatio stomačni virus, koji je zahvatio čak 80 posto igrača. Ove sedmice opet su svi u punom trenažnom procesu i za sada su svi oporavljeni. S druge strane, nemamo sportskih povreda i svi se pripremaju za naredne izazove“, istakao je Marevac.

Klub je saopćio kako niko od igrača nema suspenziju i svi su na raspolaganju za iduću utakmicu protiv HŠK Zrinjski, a koja je na rasporedu u subotu, 16. septembra.

Pod prijetnjom suspenzije su Muharem Trako i Marin Aničić koji imaju po dva žuta kartona, dok po jedan karton od ranije imaju Almedin Ziljkić, Mario Vrančić, Muhamed Buljubašić, Mirza Mustafić, Adalberto Peñaranda, Francis Kyeremeh, Muhamed Šahinović, Amar Beganović i Daniel Avramovski.