Po uzoru na velike klubove
0

FK Sarajevo dobija svoju kreditnu/debitnu karticu

Klix.ba
Saradnja Vakufske banke d.d. Sarajevo i FK Sarajevo, kroz koju bi simpatizeri i navijači FK Sarajevo uskoro mogli dobiti kreditnu ili debitnu karticu sa brendom FK Sarajevo, mogla bi biti uspješno nastavljena po uzoru na klubove iz inozemstva i regije.

"Krajem 2011. godine, menadžment FK Sarajevo predložio je Vakufskoj banci kobrendiranje kreditne ili debitne kartice, sa brendom FK Sarajevo. U proteklih šest mjeseci, ekspertni tim Vakufske banke radio je na pripremi ovog projekta, a u narednom periodu ćemo održati sastanak kako bismo precizirali sve detalje", riječi su Edisa Kusturice, izvršnog direktora Vakufske Banke d.d. Sarajevo.

U FK Sarajevo smatraju da će projekt biti znatno uspješniji ako se uključe i drugi premijerligaški klubovi, poput FK Željezničar iz Sarajeva, FK Velež iz Mostara, NK Čelik iz Zenice te FK Sloboda iz Tuzle.

"Vakufskoj banci smo predložili da u projekt uključe i ostale fudbalske klubove u gradovima gdje Banka ima svoje klijente, tako da će, na našu inicijativu, koncept ovog projekta biti prezentovan i njima", kazao je generalni direktor FK Sarajevo, Dino Selimović.

Kartice sa brendom FK Sarajevo omogućit će vlasnicima plaćanje kod svih trgovaca koji prihvataju VISA kartice, podizanje gotovine na svim ATM-ovima ili POS-ovima, koji su u mreži VISA-e te plaćanje putem interneta kod svih internet trgovaca. "Osnovna prednost ovakve vrste kartice jeste to što klijent koristi isključivo svoja sredstva, odnosno sredstva koja je uplatio na račun. Zbog toga, ovakva kartica pruža klijentu dodatnu sigurnost u slučaju gubitka, krađe ili eventualne pronevjere kartice prilikom bilo kakvog korištenja", pojašnjava Kusturica.

"Procedura za odobravanje i izdavanje kartica je jednostavna i trajala bi maksimalno 10 radnih dana. Zaista, za sve navijače i simpatizere klubova, brendirana VISA kartica je idealan proizvod", zaključio je izvršni direktor Vakufske banke. Također, FK Sarajevo smatra da je ovaj projekt dugoročan te da bi realizacijom istog svi klubovi učesnici imali korist.

"U FK Sarajevo se nadamo da ćemo u narednih mjesec dana dostići broj od ukupno 3.000 članova Kluba i po tome smo sigurno broj jedan u Bosni i Hercegovini. Našim članovima na ovaj način želimo uzvratiti kroz različite pogodnosti i popuste te se nadamo da će i svi privredni subjekti, koji osjete interes, kontaktirati klub u vezi sa svojim idejama", zaključio je Selimović, piše fcsarajevo.ba.