Nogomet
0

Firmino može igrati protiv Chelseaja, odgođeno saslušanje zbog vožnje pod utjecajem alkohola

Klix.ba
Roberto Firmino (Foto: EPA)
Roberto Firmino (Foto: EPA)
Roberto Firmino će moći zaigrati za Liverpool u večerašnjoj utakmici protiv Chelseaja u okviru 23. kola Premiershipa nakon što je odgođeno saslušanje na sudu u slučaju vožnje u alkoholiziranom stanju.

Firmino je zaustavljen na Badnjak u centru Liverpoola te je optužen zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Danas se trebao pojaviti na sudu, ali je 25-godišnji nogometaš uspio odgoditi saslušanje za srijedu kako bi mogao zaigrati za Liverpool protiv Chelseaja.

Iz Liverpoola još uvijek nema nikakvih komentara o ovom slučaju, ali je odgoda saslušanja svakako dobra vijest za menadžera Redsa Jurgena Kloppa koji bi u suprotnom morao promijeniti taktiku kako bi našao mjesta za Divocka Origija ili Daniela Sturridgea.

Firmino je drugi strijelac Liverpoola u aktuelnoj sezoni te ima osam pogodaka. Dva posljednja je postigao tokom proteklog vikenda u porazu od Swanseaja rezultatom 3:2.

Kloppova ekipa doživljava pravu noćnu moru u posljednjih deset dana jer je u tom periodu doživjela tri vezana poraza na domaćem terenu te je ispala iz dva klupska takmičenja, dok u Premiershipu za Chelseajem zaostaje 10 bodova.