Život piše bajke
25

Filmska priča novog reprezentativca Italije: Građevina, supermarket pa dres Azzurra

D. P.
Gatti u duelu protiv Grealisha sinoć (Foto: EPA-EFE)
Gatti u duelu protiv Grealisha sinoć (Foto: EPA-EFE)
Za samo dvije godine italijanski nogometaš Federico Gatti prošao je filmsku priču i došao do dresa reprezentacije. Početak je bio isuviše težak.

Federico Gatti je tvorac čudesne priče koja može poslužiti kao primjer talentovanoj djeci o tome kako nikada ne treba odustajati.

Ovaj 23-godišnji italijanski stoper prije samo dvije godine radio je na građevini i igrao amaterski nogomet, a sinoć je debitovao u dresu aktuelnih prvaka Evrope i to u derbiju protiv Engleske u Wolverhamptonu.

Gattije do ljeta prošle godine igrao za italijanske niželigaše. Tu nije uspio zaraditi ozbiljniji novac, pa je tražio dodatne izvore zarade.

Put ga je vodio čak i na građevinu, a bavio se zidarstvom. U međuvremenu je radio i u supermarketu, ali su ga tokom ljeta prošle godine otkrili skauti drugoligaša Frosinonea.

Tu je pokazao sjajne partije i zadržao se samo pola godine. U januaru ga je kupio slavni Juventus, no ostao je na posudbi u Frosinoneu do kraja sezone. Nastavio je s fantastičnim igrama i došao je do dresa reprezentacije Italije.

Kako su mu tek 23 godine, a pred njim su nastupi za Juventus, velike su šanse da ova "filmska" priča dobije još sretniji kraj.