Nogomet
0

FIFA otvorila istragu protiv Maradone

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Međunarodna nogometna federacija (FIFA) otvorila je istragu protiv izbornika argentinske reprezentacije Diega Maradone zbog njegovog vulgarnog i sramotnog ponašanja nakon kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo protiv Urugvaja u Montevideu...

Argentina je u toj utakmici pobijedila 1-0, čime je osigurala izravni plasman na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici sljedeće godine. Maradona se krajnje nekulturno obračunao s medijima na konferenciji za novinare nakon utakmice u Montevideu. Poručio je predstavnicima medija da mu mogu “popuš... i nastaviti puš...”, pritom jasno aludirajući i što.

I dok se mislilo da je tu kraj eskapadama izbornika koji za sebe tvrdi da ne želi biti uzor mladima, javnosti je predočena i video-snimka Maradone u autobusu na kojoj je jasno vidljivo da “mali zeleni” gestikulacijama i simulacijom oralnog seksa poručuje okupljenom mnoštvu i kamermanima isto što je rekao predstavnicima sedme sile na press-konferenciji.

Maradona je nakon svega poručio da ne osjeća potrebu za isprikom, jer se ''nema zbog čega ispričavati''. Zbog svog pomanjkanja kulture može biti kažnjen s pet utakmica zabrane vođenja momčadi, te novčanom kaznom u iznosu od 13.000 švicarskih franaka.

Kakva će kazna biti odlučit će Disciplinska komisija Međunarodne nogometne federacije (FIFA), koja je otvorila istragu o tom slučaju.

  • Disciplinski postupak protiv Maradone je pokrenut. Trenutno nemamo nikakvih drugih detalja o tom slučaju za iznošenje u javnost – kaže glasnogovornik FIFA-e Nicolas Maingot.