Nogomet
0

FIFA-ina komisija započela inspekciju engleske kandidature za SP

Totalsport
Šesteročlana inspekcijska komisija Međunarodne nogometne federacije (FIFA) u petak je započela sondiranje engleske kandidature za domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2018. ili 2022. godine.

FIFA-ine inspektore u četverodnevnom će obilasku engleskih stadiona i potencijalnih gradova domaćina predvoditi predsjednik komisije, inače čelni čovjek Čileanskoga nogometnog saveza, Harold Mayne-Nicholls.

Turneju je FIFA-ina ekspedicija započela posjetom Wembleyju, nakon čega se zaputila na sastanak s vodećim ljudima Britanske vlade u Downing Streetu. Tamo ih je dočekao dopredsjednik Vlade Nick Clegg, koji im je poručio:

"Vjerujem da je naša ponuda za organizaciju SP-a izuzetna. Ova vlada vjeruje u tu ocjenu. Nadamo se da ćete u to vjerovati i vi. Imamo već sada na raspolaganju svu potrebnu infrastrukturu za domaćinstvo Svjetskog prvenstva."

Britanski je premijer David Cameron svog zamjenika za doček komisije delegirao jer je sam na obiteljskom odmoru.

Ruski predsjednik Vladimir Putin ugostio je FIFA-ine emisare u Moskvi prošlog tjedna, te im osobno zajamčio da će Ruska vlada napraviti sve da bi organizacija SP-a u Rusiji savršeno uspjela. Zbog toga su Rusi trenutno u vodstvu kad su u pitanju favoriti za dodjelu domaćinstva.

FIFA će domaćine Svjetskih prvenstava 2018. i 2002. godine objaviti u prosincu ove godine.