Još jedna šansa
0

Ferrara ostaje trener Juventusa uprkos lošim rezultatima

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Izvanredni sastanak uprave direktora u torinskom nogometnom gigantu Juventusu nije rezultirao smjenom trenera, pa tako Ciro Ferrara (42) ostaje na klupi do daljnjeg.

Unatoč činjenici da si “bianconeri” poraženi u pet od posljednjih šest utakmica (u svim takmičenjima), talijanski mediji prenose da uprava i dalje polaže povjerenje u trenera Ferraru, ali da mu je dan ultimatum da u naredne dvije utakmice vrati klub na pobjednički kolosijek.

Igračka legenda kluba je krajem prošle sezone preuzela trenersku klupu Juventusa od Ranierija, ali se vrlo brzo našla u problemima. Podsjetimo da je Juventus ispao u skupini A Lige prvaka, te će na proljeće igrati u šesnaestini finala Evropske lige, dok u prvenstvu zaostaju čak devet bodova za vodećim Interom nakon 17 odigranih kola. Prvenstveno gledano to je najgori start Juventusa u zadnjih jedanaest sezona.

Sljedeće dvije utakmice koje će odlučiti Ferrarinu sudbinu na rasporedu su sljedeće godine, 6. januara na gostovanju kod Parme, te četiri dana kasnije u Torinu protiv Milana.