Propao mu biznis
27

Fernando Torres tuži državu zbog štete koju je pretrpio, traži 800.000 eura

H. H.
Nakon okončanja nogometne karijere Torres se posvetio bodybuildingu (Foto: Twitter)
Nakon okončanja nogometne karijere Torres se posvetio bodybuildingu (Foto: Twitter)
Pandemija koronavirusa pogodila je praktično sva preduzeća, a sada neki od biznismena traže odštetu, kao što je legendarni španski nogometaš Fernando Torres, koji zajedno sa svojim lancem teretana "New Fitness" na sudu potražuje odštetu za pretrpljenu štetu tokom pandemije.

Konkretno, a kako ekskluzivno objašnjava "El Confidencial", Torres potražuje 808.100,58 eura od Grada Madrida zbog ograničenja koja su uvedena u periodu od marta 2020. do maja 2021. godine.

Regionalna vlada je prvobitno odbila ovu nadoknadu, zbog čega je slučaj dospio do Vrhovnog suda, prenose pravni izvori pomenutom mediju.

Posao kojim je 2019. uspio da ostvari profit veći od 100.000 eura za svoja tri centra (glavni grad Madrid, Pinto i Aranjuez), naglo je pao zbog COVID-19, te je smanjio poslovanje za 43 posto i završio 2020. s gubicima većim od 200.000 eura.

Neki gubici su tada naveli kompaniju da osudi "intenzivne i neproporcionalne" mjere koje su poduzete u Gradu Madridu, a iz tog razloga sada traže, zahvaljujući obračunu navodne štete, skoro 270.000 eura za centar Aranhueza, i skoro 600.000 eura za kompaniju uopšte, uz dodavanje "pravne kamate".

Slavni španski napadač završio je karijeru prije četiri godine, ali je ponovo pokazao kako se u penziji nije odlučio za odmor već je nastavio još jače raditi.

Nakon okončanja nogometne karijere Torres se posvetio bodybuildingu i vježbama, a uprkos obavezama u teretani još uvijek radi kao trener juniorskog tima Atletico Madrida.