Nogomet
0

Fernandinho: Ne znam kada ću ovo preboljeti

Totalsport
Fernandinho (Foto: EPA)
Fernandinho (Foto: EPA)
Jedan od Brazilaca koji će ostati upisan u historiju kao sudionik polufinalnog "stradanja" u Belo Horizonteu, Fernandinho, ne vjeruje da će se tako brzo oporaviti od tog poraza.

Njemačka je na Estadiou Mineiraou nanijela historijski poraz Brazilu od čak 7-1, a među onima koji su potpuno podbacili i bili među najgorima na terenu bio je veznjak Manchester Cityja Fernandinho. Fernandinho tvrdi da će ovaj poraz teško preboljeti.

"Nisam siguran koliko će mi trebati da pređem preko ovog, bol je prevelika. Ljudi su željeli naš dobar rezultat, pobjedu, naslov prvaka, ali smo izgubili u polufinalu i samo se možemo izviniti".

Fernandinho nema objašnjenje za ono što se dogodilo u prvom poluvremenu susreta u Belo Horizonteu.

"Prvo poluvrijeme bilo je nevjerovatno, dogodile su se stvari koje niko nije mogao predvidjeti. Možemo cijeli život pokušavati objasniti šta se dogodilo, ali nećemo uspjeti. Nikada nisam prošao takvo nešto".

Brazil očekuje utakmica za treće mjesto protiv Holandije u Brasiliji i veznjak Manchester Cityja smatra kako je to iznimno važna utakmica na putu oporavka.

"Moramo napraviti sve da završimo kao treći. Najvažnije je da se psihološki oporavimo, moramo biti spremni za subotu i završiti Svjetsko prvenstvo najbolje što možemo".