Nogomet
0

Fergusonovom Unitedu Barcelona "suđena"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Sve europske trofeje u Fergusonovoj eri Manchester United osvojio je preskočivši na putu Barcelonu, a četvrti čin na redu je u srijedu uvečer u Rimu.

U sezoni u kojoj je Fergusonov Aberdeen branio naslov u Kupu kupova, 1983/84, Manchesterov United je došao na korak do finala tog natjecanja nakon što je u četvrtfinalu prošao Barcelonu s ukupnih 3-2. U polufinalu, međutim, ispao je od Juventusa primivši odlučujući pogodak u 87. minuti uzvrata u Torinu (1-1 i 1-2).

Prvog se trofeja Ferguson u Unitedu domogao baš protiv Barcelone, koju je njegova momčad svladala s 2-1 u finalu Kupa kupova 1991. u Rotterdamu. I Liga prvaka 1999. imala je za United jak okus Barcelone. Prvo su ova dva sastava u grupi odigrala dva spektakularna remija 3-3, što je Unitedu bilo dovoljno za prolaz zajedno s Bayernom. Na koncu, upravo su se Manchester i Bayern susreli u legendarnom finalu na Barcinom Nou Campu, a Englezi su slavili s 2-1 preokretom u sudačkoj nadoknadi.

I prošle je godine crvena momčad do trofeja došla preko Barcelone, koju je preskočila u polufinalu s 0-0 i 1-0.

U srijedu je na rasporedu četvrti čin borbe za pokale Fergusonovog Uniteda i Barcelone. Ko zna hoće li se napokon nešto promijeniti u raspletu, koji je dosad uvijek bio povoljan za momke s Old Trafforda.