Pohvalio trenera škotske ekipe
4

Ferguson: Sramotno je ovo što se događa s Rangersom

Totalsport
Alex Ferguson (Foto: Arhiv/AFP)
Alex Ferguson (Foto: Arhiv/AFP)
Rangers, najtrofejniji škotski nogometni klub, trenutno se nalazi u trećoj škotskoj diviziji, odnosno, četvrtoj tamošnjoj ligi. Vodeća su ekipa te lige nakon sedamnaest odigranih utakmica.

Zbog finansijskog kolapsa Rangers je izbačen u četvrtu ligu, no kako stvari stoje, klub je na putu da osigura ulazak u treći škotski razred na kraju sezone. Ostvario je Rangers dosad trinaest pobjeda, tri remija i samo jedan poraz, a drugoplasiranom Elgin Cityju već sada bježi petnaest bodova.

"Stvarno je prava sramota ovo što se dogodilo Rangersu. Rekao bih prava katastrofa, žalosno mi je pratiti taj klub gdje sam nekada igrao", rekao je trener Manchester Uniteda Alex Ferguson i posebno pohvalio trenera škotske ekipe Allyja McCoista.

"To što McCoist radi je fantastično. Ovo je apsolutno najveći ispit pred kojim se mogao naći neki trener. Ostao je bez svih igrača na startu sezone, ali su sjajni, pobjeđuju redom sve i prvi su na tabeli. Stvorio je i okupio McCoist mnogo kvalitetnih i pravih mladih nogometaša oko sebe. Odradio je dosad sve odlično, a najtužnije je što mu niko ne upućuje čestitike. Samo je to i zaslužio, da ga se stalno hvali", rekao je Ferguson.