Nogomet
0

Ferguson: Još se nemam namjeru povući

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson kaže da bi se definitivno oprostio od klupe ''crvenih vragova'' ako bi uspio još dva puta osvojiti Ligu prvaka.

Manchester United je u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka protiv Porta odigrao tek 2-2, što znači da će mu u uzvratu u Portugalu vjerojatno trebati pobjeda za prolaz u polufinale.

  • Nije važno što se dogodilo u utorak na Old Traffordu, još uvijek smo u Ligi prvaka i imamo šanse za osvajanje naslova. Ako postoji još neki posebni izazov u mojoj karijeri, volio bih još dva puta odvesti moju momčad do trona u Ligi prvaka, jer smatram da u tom natjecanju nismo osvojili onoliki broj trofeja koliki smo trebali osvojiti - priča Ferguson.

Manchester United je tri puta bio prvak Europe, još davne 1968., te dva puta u Fergusonovoj eri u Ligi prvaka, 1999. i prošle godine.

  • Kada bih uspio donijeti još dva naslova Lige prvaka na Old Trafford, definitivno bih se povukao - dodao je škotski stručnjak.

Ne zamara se pitanjem tko će zasjesti u stolicu u kojoj on sjedi još od 1986. godine, iako spominje Josea Mourinha kao potencijalnog nasljednika.

  • Sretan sam da to nije pitanje o kojem ću ja odlučivati. No, mislim da klub treba opet stručnjaka s iskustvom, jer ovo je veliki klub. Sviđa mi se Jose Mourinho, mislim da je dobar tip. No, to je samo moje mišljenje, ne znam što u klubu misle po pitanju sljedećeg menadžera. Ionako o tome ne trebaju previše razmišljati još dvije ili tri godine, jer ja kanim ostati na svojoj poziciji što je duže moguće!