Strašna forma
10

Fenomenalni Demirović je u najboljem timu svih pet najjačih liga Evrope

D. P.
Demirović je šansa Zmajeva u baražu (Foto: EPA-EFE)
Demirović je šansa Zmajeva u baražu (Foto: EPA-EFE)
Bosanskohercegovački reprezentativac Ermedin Demirović posljednjih mjeseci igra u najboljoj formi života, a to mu je donijelo i prestižno uvrštavanje u najbolje ocijenjeni tim svih liga petica proteklog vikenda prema Whoscoredu.

Demirovićeva forma raduje sve navijače Bosne i Hercegovine uoči ključnog duela baraža za Evropsko prvenstvo protiv Ukrajine, a nezaustavljiv je bio i proteklog vikenda u pobjedi svog Augsburga nad Darmstadtom rezultatom 6:0.

Sjajni bh. napadač je tokom vikenda postigao dva gola i dodao asistenciju u pobjedi na gostovanju Darmstadtu i time je došao do četvrtog mjesta na listi strijelaca Bundeslige.

Međutim, kada se računaju golovi i asistencije zajedno, Demirović je drugi igrač Bundeslige iza Harryja Kanea. Engleski napadač je kombinovano upisao 32 gola i asistenciju, a Demirović je drugi na listi s 22 (14+8).

Fantastičan nastup donio mu je mjesto među najboljih 11 proteklog vikenda u svim najjačim ligama Evrope zajedno.

Najbolji tim liga petice proteklog produženog vikenda:

Alphonse Areola (West Ham), Niklas Sule (Dortmund), Florian Lejuene (Rayo Vallecano), Nico Schlotterbeck (Dortmund), Phil Foden (Manchester City), Edson Alvarez (West Ham), Dani Parejo (Villarreal), Maximilian Mittelstädt(Stuttgart), Phillip Tietz (Augsburg), Alexander Sorloth (Villarreal) i Ermedin Demirović (Augsburg).

Specijalizovani portal Whoscored priredio je analizu nastupa za vikend i napravio tim na osnovu ocjena za svoje nastupe. Demirović je dobio ocjenu 9,19.