Premierliga
1

Fenomenalni Bale predvodio Tottenham do pobjede

Totalsport
Gareth Bale (Foto: AFP)
Gareth Bale (Foto: AFP)
U prvoj utakmici 26. kola prve engleske nogometne lige Tottenham je na svom White Hart Laneu svladao Newcastle s 2-1 na krilima sjajnog Velšanina Garetha Balea, strijelca oba pogotka...

Tottenham je od prve pa sve do posljednje minute susreta bio bolji, a to mu se 12 minuta prije kraja i vratilo. Naime, gosti su sve do 78. minute držali bod u džepu, iako su bili evidentno lošiji, a do pogotka su došli sretnim udarcem francuskog napadača Yoana Gouffrana u 24. minuti prvog dijela.

No, prije toga su "spursi" poveli već u 5. minuti preko spomenutog Balea, koji je iz slobodnog udarca s otprilike 25 metara (malo s desne strane) sjajno pogodio preko Jamesa Percha. Stoper "svraka" nije skočio u zrak prilikom Baleovog udarca, a upravo je tik iznad njegove glave prošla lopta i završila u donjem lijevom uglu gola Tima Krula.

U 24. je minuti s desne strane Newcastleova napada prošao Moussa Sissoko, poslao povratnu loptu pri sami vrh šesnaesterca, gdje ju je primio Gouffran, te snažno opalio prema desnoj strani gola Huga Llorisa. Međutim, lopta je u bloku pogodila Michaela Dawsona i završila u lijevoj strani mreže nemoćnog Llorisa.

Tottenham je do kraja susreta stiskao i stiskao, a nagrada je stigla u 78. minuti kada je Bale odnio loptu ispred Fabricija Coloccinija, te izašao jedan na jedan s Krulom. Matirao ga je efektnim udarcem kroz noge. Mogao je Bale i do hat tricka u posljednjoj minuti sudijskog dodatka, ali je njegov udarac sa svega nekoliko metara, na praktično prazan gol, otišao daleko preko gola.

Tottenham je pobjedom skočio na treće mjesto prvenstvene tabele s 48 osvojenih bodova, dva više od Chelseaja, koji tek treba odigrati svoj susret 26. kola protiv Wigana na Stamford Bridgeu.

Premierliga, 26. kolo:

Tottenham - Newcastle 2-1 (Bale 5, 78 / Gouffran 24) Chelsea - Wigan (kasnije) Norwich - Fulham Stoke City - Reading Sunderland - Arsenal Swansea - QPR Southampton - Manchester City

Redoslijed: 1. Manchester United 62, 2. Manchester United 53, 3. Tottenham 48 (+1), 4. Chelsea 45, 5. Everton 42...