Protest protiv saveza
37

Fenerbahče večeras šalje juniore na Superkup, imaju tri scenarija za prekid utakmice

N. K.
Džeko i saigrači danas imali uobičajen trening (Foto: Fenerbahče)
Džeko i saigrači danas imali uobičajen trening (Foto: Fenerbahče)
Finale Superkupa Turske između Fenerbahčea i Galatasaraya na rasporedu je večeras od 20:30 sati, a na njoj će Fenerbahče bojkotom nastaviti s protestima protiv tamošnjeg saveza.

Naime, iz Fenerbahčea su odlučili da će poslati juniorsku ekipu, što je nastavak priče od početka sedmice kada se raspravljalo o mogućem istupanju iz lige pa je na kraju odlučeno protiv toga.

Povod svemu bio je napad na kapitena Edina Džeku i njegove saigrače na gostovanju kod Trabzonspora.

Podsjetimo, Fenerbahče je zamolio da se utakmica Superkupa odgodi za drugi termin te da se delegiraju strane sudije, ali iz turskog saveza nije stigao odgovor.

U Fenerbahčeu su zbog toga odlučili da će iz protesta poslati juniorski tim, a plan je da se utakmica ne odigra do kraja, nego da se prekine na jedan od tri načina.

Prvi scenarij je da na teren izvedu samo devet igrača, nakon čega će trojica zbog "povreda" izaći iz igre pa će sudija morati prekinuti utakmicu zbog nedovoljnog broja igrača.

Druga mogućnost je da će igrači namjerno dobijati kartone kako bi trojica bila isključena, dok je treća opcija da ekipa napusti teren čim utakmica krene.