Veliki skandal i sramota
203

Fenerbahče napustio teren u finalu Superkupa protiv Galatasaraya

H. H.
Mladi igrači Fenerbahčea su prema insttrukcijama Uprave izašli s terena (Foto: Twitter)
Mladi igrači Fenerbahčea su prema insttrukcijama Uprave izašli s terena (Foto: Twitter)
Prema najavama Fenerbahče je nastupio s juniorskim timom u finalu Superkupa protiv Galatasaraya koje se večeras trebalo igrati u Şanlıurfi, ali potom su napustili teren u 2. minuti.

Istanbulski tim je na ovaj način izrazio nezadovoljstvo zbog termina utakmice koji im ne odgovara i odabirom sudija, a u 2. minuti ekipa je izašla s terena nakon što je Galatasaray poveo već u 1. minuti golom Maura Icardija.

Sigurno je da Fenerbahče sada očekuje velika kazna Nogometnog saveza Turske, a ovakav skandal i sramota sigurno će imati posljedice i za tamošnji nogomet.

Susret će biti registrovan službenim rezultatom 3:0 u korist nogometaša Galatasaraya koji su na kraju proslavili "pobjedu" sa svojim navijačima.

Da cirkus bude još veći, igrači Galatasaraya su se vratili na teren, podijelili u dvije ekipe i nastavili da igraju.

Podsjetimo, krajem decembra je zbog međunarodnog političkog skandala odgođena utakmica finala Superkupa Turske u nogometu, u kojoj su se za trofej u Rijadu trebali boriti Fenerbahče i Galatasaray.

Čelnici istanbulskih klubova željeli su da nogometaši na teren izađu u majicama s likom Mustafe Kemala Ataturka, što Saudijci nisu tada dozvolili.