Petogodišnji ugovor
66

Fantastičan posao italijanskog prvoligaša: Rasmus Hojlund u Unitedu za 83 miliona eura

N. K.
Rasmus Hojlund predstavljen na Old Traffordu (Foto: Manchester United)
Rasmus Hojlund predstavljen na Old Traffordu (Foto: Manchester United)
Manchester United je danas kompletirao prelazak 20-godišnjeg danskog reprezentativnog napadača Rasmusa Hojlunda u svoje redove.
Na Old Trafford je stigao iz italijanske Atalante za 83 miliona eura, a sa Crvenim vragovima je potpisao petogodišnji ugovor.

"Nije tajna kako sam navijač ovog kluba od malih nogu i sanjao sam o izlasku na Old Trafford kao igrač Manchester Uniteda. Otkako sam razgovarao s menadžerom, znao sam kako će ovo okruženje biti savršeno za moj napredak", rekao je Hojlund nakon potpisa ugovora.

Trener Uniteda Erik Ten Hag je očigledno odigrao ključnu ulogu u čitavom poslu.

"Uživam u prilici da radim s jednim od najboljih trenera na svijetu. Pod njegovim vodstvom i podrškom znam da ću biti sposoban postići velike stvari, zajedno sa svojim saigračima i u ovom posebnom klubu", dodao je Danac.

Hojlundu je ovo već drugi ozbiljan transfer u karijeri nakon što ga je Atalanta prošlog ljeta dovela iz Sturma za 17,2 miliona eura.

Iako je u tom trenutku to bila ozbiljna investicija za Boginju provincije, ispostavilo se da je to ustvari nevjerovatan tržišni potez italijanskog kluba.