Traži se zamjena
37

Fabrizio Romano otkriva važne detalje: Pregovori u toku, već se zna ime novog trenera Chelseaja?

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Njemački trener Julian Nagelsmann prvi je favorit za upražnjeno mjesto menadžera Chelseaja, a Fabrizio Romano javlja da je prvi kontakt već uspostavljen i da je upravo on prvi favorit za ovu poziciju.

Nagelsmann je prošle sedmice neočekivano dobio otkaz na klupi Bayerna, a na njegovo mjesto došao je Thomas Tuchel, bivši trener Chelseaja, koji je početkom ove sezone dobio otkaz i završio je svoju avanturu na Stamford Bridgeu.

Umjesto njega, Chelsea je na mjesto trenera doveo Grahama Pottera, no nakon manje od sedam mjeseci i katastrofalnih rezultata s kojima su na razočaravajućoj 11. poziciji na tabeli, čelnici kluba odlučili su raskinuti saradnju i krenuti u novi projekat.

Potter se zadržao tek 31 utakmicu, ostvarivši pritom 12 pobjeda, osam remija i 11 poraza, a Fabrizio Romano piše da je 35-godišnji Julian Nagelsmann prvi favorit da sjedne na klupu kluba i da bi ovaj mladi stručnjak trebao dobiti odriješene ruke da sklopi ekipu u koju je uloženo samo 400 miliona eura tokom januarskog prijelaznog roka.

Britanski mediji pišu da Nagelsmann nije jedini kandidat za klupu Chelseaja, a tu još navode imena kao što su Mauricio Pochettino, Zinedine Zidane, Luis Enrique i Brendan Rodgers.

Nagelsmann je trenersku karijeru počeo 2016. godine u Hoffenheimu sa samo 28 godina, a od 2019. godine je bio na klupi Leipziga, iz kojeg je stigao u Bayern.

Ovaj stručnjak je na klupu Bayerna stigao iz Leipziga 2021. godine, a iako se očekivalo da će biti dugoročni projekat ekipe iz Minhena, nakon samo jedne i po sezone došlo je do raskida saradnje i sada će potražiti novi klub.