Odbija ići u Njemačku
0

Fabregas za Barcelonu debituje protiv Uniteda?

Totalsport
Cesc Fabregas
Cesc Fabregas
Jedna od saga koju ovo ljeto razvlače evropski mediji odnosi se na Cesca Fabregasa i na pitanje hoće li španski nogometaš ovo ljeto napokon napustiti Arsenal i preći u toliko željenu Barcelonu.

Marca tako u utorak donosi vijest da je 24-godišnji kapiten "topnika" iskoristio povratak ekipe s azijske turneje kako bi se sastao s trenerom Arseneom Wengerom.

Francuski stručnjak još je jednom pokušao nagovoriti Katalonca da ostane na Emiratesu, ali Fabregas mu je odgovorio da namjerava napustiti klub. Rasprava je, navodi Marca, bila teška, a oba su se sagovornika čvrsto držala svojih stajališta.

Wenger ne želi pustiti svog veznjaka za manje od 40 miliona funti, odnosno oko 46 miliona eura, dok Barcelona zasad nudi "samo" 35 miliona. Fabregas nije bio sa saigračima u Aziji, navodno zbog povrede, a sada je pitanje i hoće li putovati s ekipom u Njemačku na prijateljsku utakmicu protiv Kolna predstojećeg vikenda. Wenger ga želi u sastavu, ali postoji snažna mogućnost da će Fabregas odbiti da putuje.

Španski reprezentativac se ne želi na ružan način rastati s klubom u kojem je proveo posljednjih osam godina nakon dolaska iz Barcelonine nogometne škole. Zato je zasad izbjegavao pismenim putem zatražiti transfer, ali ni ta opcija više nije isključena.

Daily Mail piše da ne postoji nikakva šansa da će Fabregas ostati na Emiratesu i da je velika vjerovatnost da će sljedeće sedmice otputovati s Barcelonom na američku turneju. Trener evropskog prvaka Pep Guardiola stoga želi već ove sedmice zaključiti posao, a ako mu to uspije, Fabregas bi mogao debitiovati za Barcu protiv Manchester Uniteda, 30. jula u Washingtonu.