Nogomet
14

FA osudio Fergusonove komentare, slijedi kazna?

Totalsport
Alex Ferguson (Foto: Arhiv/AFP)
Alex Ferguson (Foto: Arhiv/AFP)
Engleski nogometni savez (FA) osudio je menadžera Manchester Uniteda Sir Alexa Fergusona zbog kritiziranja pomoćnog suca Simona Becka nakon remija protiv Tottenhama na White Hart Laneu (1-1) u sklopu 23. kola Premierlige.

"FA je danas (utorak) osudio Sir Alexa Fergusona zbog komentara u razgovoru s medijima nakon utakmice Manchester Uniteda i Tottenhama 20. januara. Menadžer Manchester Uniteda prekršio je pravilo FA-a E3, te ima do 16 sati u petak da se očituje na ovu presudu", stoji između ostalog u saopćenju za medije engleskog saveza.

"Jedan od linijskih sudaca nije podigao zastavicu nijednom u našu korist. Po mom je mišljenju očajno sudio. Nije mahao zastavicom nakon prekršaja na Wayneu Rooneyju u kaznenom prostoru i još nekoliko sumnjivih situacija. Sjećam se da isti sudac prošle sezone nije vidio veliko zaleđe Drogbe u susretu protiv Chelseaja", bile su riječi Fergusona nakon spomenutog susreta.

Eventualna kazna za Fergusona zasada nije poznata, ali s obzirom da nikada nema "dlake na jeziku" kada je suđenje u pitanju, lako se može dogoditi i da škotski nogometni stručnjak dobije suspenziju utakmicu, dvije.