Prve utakmice
2

Evropski nogomet se vratio: Bašakšehir večeras u Danskoj čekira kartu za četvrtfinale EL

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Susretom između Kopenhagena i Bašakšehira zvanično će se vratiti evropski nogomet za sezonu 2019/2020 koji je usljed pandemije koronavirusa prekinut sredinom marta, a prvo su na rasporedu utakmice Evropske lige.

Pomenuti timovi odigrali su prvi meč osmine finala u Istanbulu, a Bašakšehir koji je nedavno prvi put u historiji postao prvak Turske slavio je rezultatom 1:0.

Višća i društvo će naredne godine svakako igrati u Ligi prvaka, no cilj kluba je pokušati ostvariti što bolji rezultat u ovoj sezoni Evropske lige, svakako znajući šta su već ostvarili.

Ovaj meč igra se s početkom u 18:55 sati, a u isto vrijeme igra se i susret između Šahtara i Wolfsburga u kojem tim iz Ukrajine brani prednost od 2:1.

Jedini susret koji se igra danas, a koji neće biti revanš meč, jeste duel između Getafea i Intera koji se igra na Veltins Areni u Njemačkoj te će putnik u četvrtfinale biti odlučen nakon samo ove utakmice. Inter je u sjajnoj formi završio nastup u Seriji A, dok je Getafe nakon fantastične sezone gotovo sve bacio u vodu i pitanje je koliko su psihički spremni da odgovore na izazove koji ih očekuju.

Susret u Njemačkoj igra se od 21 sat, a u isto vrijeme će biti odigrana i faktički revijalna utakmica na Old Traffordu gdje će Manchester United dočekati LASK i nakon pobjede od 0:5 u prvom susretu prolazak dalje će biti samo formalnosti.