Borba za Evropu
109

Evo kako izgleda ligaška tabela nakon što su FK Sarajevo oduzeti bodovi

E. B.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas je donijela je odluku o oduzimanju tri boda Fudbalskom klubu Sarajevo na tabeli Wwin lige BiH.

Bordo tim je kažnjen zbog prekida utakmice protiv banjalučkog Borca, kada su igrači napustili teren u 93. minuti susreta četvrtfinala Kupa BiH pri rezultatu 2:1 za gostujući sastav jer su bili izrevoltirani odlukama glavnog sudije Matea Muse iz Čitluka.

Današnjim oduzimanjem bodova Sarajevo je umjesto na 37 na 34 osvojena boda nakon 23 odigrana kola, no i dalje je ostalo na petom mjestu na tabeli.

Izgled tabele nakon oduzimanja bodova Sarajevu
Izgled tabele nakon oduzimanja bodova Sarajevu

Razlika između četvrtoplasirane Sloge i Sarajeva je sada četiri umjesto jednog boda, a upravo bi to četvrto mjesto moglo voditi u Evropu.

Do trećeg mjesta koje sto posto vodi u Evropu Sarajevo sada dijeli pet bodova, a posebno je zanimljivo da je šestoplasirano Posušje sada "za petama" Bordo timu i zaostaje samo jedan bod.

Podsjetimo, osim oduzimanja tri boda Sarajevo je kažnjeno i sa 22.000 KM, predsjednik kluba Ismir Mirvić je suspendovan na 12 mjeseci, a sportski direktor Senijad Ibričić na sedam mjeseci.

Trener Simon Rožman je uslovno suspendovan na tri mjeseca.