Nogomet
0

Euro po Sport Bildu: U finale idu Španija - Njemačka

Totalsport
Ugledni njemački nedeljnik Sport Bild u svom najnovijem štampanom izdanju donio vlastitu projekciju ishoda Evropskoga nogometnog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini.

Po viđenju Sport Bildova ekspertskog tima, u finalu će igrati njihova nacionalna ekipa i Španci, što znači da bi finale bio repriza finala u Austriji i Švajcarskoj 2008. godine. Kao polufinaliste su odredili Holanđane i Italijane, a kao četvrtfinaliste Engleze, Francuze, Poljake i Ruse.

Po ovom nedeljniku, hrvatska reprezentacija nema aduta za prolaz grupe C, iz koje će ispasti zajedno s Republikom Irskom. To znači da će dalje proći branioci titule Španci i Italijani. Za utjehu, oba četvrtfinalista iz C-grupe Sport Bild vidi u polufinalu, a Špance i u finalu.

U analizi hrvatskog kadra Nijemci najjačom karikom u igri Bilićeve ekipe drže vezni red, u koji su svrstali i Darija Srnu. Smatraju da u tom segmentu igre Bilić ima najviše opcija i da se može dobro prilagoditi svakom rivalu. U ostalim segmentima igre, pogotovo golmanskom i odbrambenom, Sport Bild ne vidi dovoljan kvalitet.

Kao najveća zvijezda ekipe istaknut je Luka Modrić.

U Sport Bildu se nisu odlučili za preciznu simulaciju svake utakmice i praćenje finalista od početka do kraja turnira.