Nogomet
3

Euforični navijači Željezničara pozivaju ljubitelje kluba na meč protiv Čelika

Klix.ba
Nakon što je Željezničar u 17. kolu BHT Premijer lige proteklog vikenda rezultatom 4:0 u gostima savladao aktuelnog prvaka zemlje i lidera tabele Zrinjski, među navijačima kluba je zavladala velika euforija. Navijači su po Sarajevu oblijepili plakate na kojima pozivaju poklonike Plavih da podrže klub u utakmici protiv Čelika.

Na plakatima je prekrižen crtež televizora i stavljen natpis "Svi na Grbavicu" sa naznačenim detaljima kada će se održati meč.

Meč protiv Čelika igrat će se na stadionu Grbavica naredne subote od 13 sati, a to će ujedno biti i posljednje kolo u jesenjem dijelu sezone.

Pobjeda Željezničara u Mostaru prvi je ligaški poraz Zrinjskog od aprila 2013. godine, a niz bez poraza trajao je čak 55 utakmica.

Plavi se nalaze na petom mjestu tabele, a pobjedom su stigli šest bodova zaostatka u odnosu na prvoplasirani Zrinjski, odnosno dva boda u odnosu na drugoplasirano Sarajevo.

Stoga u klubu vlada euforija, jer je vraćena nada u borbu za titulu prvaka BiH zbog čega navijači kluba očekuju veliki odziv na meču protiv Čelika.