Borilački event No Limit
462

Erko Jun se bori u Sarajevu 7. oktobra: Ostvarit ću cilj i san, želim se zahvaliti našem narodu

D. B.
Bh. MMA borac Ermin Junuzović, u svijetu borilačkih sportova poznatiji kao Erko Jun, prvi put u svojoj karijeri borit će se u Sarajevu.

Tridesettrogodišnji Erko Jun je porijeklom iz Janje, trenutno živi u Antwerpu u Belgiji, a uvijek se bori pod zastavom BiH. Za njega je poznato da je veliki patriota te uvijek ima veliku podršku sunarodnjaka gdje god da se bori.

Zahvaljujući borilačkom eventu No Limit i organizatoru Dževadu Poturku, poznatom nekadašnjem bh. borcu, Junu će se ostvariti san da se bori u svojoj zemlji pred svojim fanovima.

Event je zakazan za 7. oktobar, a održat će se u KSC Ilidža. Jun će nastupiti u glavnoj borbi večeri.

"Kad sam posljednji put bio u BiH, družio se i trenirao Ahmedom Krnjićem i Robertom Soldićem, došao je i Dževad Poturak i ponudio mi da se borim u BiH. Naravno da sam pristao, on je za mene velika legenda od djetinjstva kad se i nisam bavio borilačkim sportom. Dževad se borio svugdje i protiv velikih zvijezda, tako da nam treba biti uzor. Uvijek je nosio našu zastavu s ponosom", izjavio je Jun za portal Klix.ba.

On ne krije zadovoljstvo što će nastupiti u BiH, tako da nestrpljivo čeka 7. oktobar.

"Već osjećam euforiju, znam kako mi je bilo kad sam vidio naš narod u Sloveniji gdje sam se također borio. I Slovenci su navijali za mene, bilo je nevjerovatno. Ipak, moj san i cilj u životu je bio da nešto uradim u BiH, da pomognem, a sada ću to ostvariti. Također, ovom borbom se želim zahvaliti našim ljudima što su uz mene na svakoj borbi, što mi šalju poruke. Moram reći da imam podršku i iz susjednih zemalja, a ovo je prilika da ljudi dođu, da se upoznamo i družimo. Želim da ovaj meč bude uspomena za cijeli život", rekao je naš MMA borac.

Svojim nastupom će i pružiti pomoć mladim talentima.

"Dio novca od moje borbe ću ostaviti u BIH kako bi se kupila oprema za sportske klubove. Na taj način želim biti primjer, mi imamo dosta talenata u koje trebamo ulagati. Želim ih motivisati da nastave ka svom cilju", kazao je on.

Erka u narednom periodu očekuje novi nastup u organizaciji Brave.

"Trenutno sam u fazi priprema za novu borbu u organizaciji Brave pa će mi ovaj meč dobro doći. U dobroj sam formi iako sam imao neke povrede prije mjesec dana", zaključio je Jun.

Više detalja o eventu No Limit bit će poznato u narednim danima.

Podsjetimo, Jun je posljednju borbu odradio u aprilu ove godine kada je nokautom u prvoj rundi nokautirao Marka Drmonjiča. Bio je to meč u okviru događaja Brave CF 70.