Igrao sat vremena
47

Eriksen odigrao prvu utakmicu nakon srčanog udara i odmah upisao asistenciju

D. P.
Eriksen je konačno zaigrao (Foto: FC Brentford)
Eriksen je konačno zaigrao (Foto: FC Brentford)
Danski nogometaš Christian Eriksen odigrao je prvu utakmicu nakon osam mjeseci pauze koliko se oporavljao od srčanog udara, a njegov Brentford slavio je protiv Southenda rezultatom 3:2.

Eriksen je prije osam mjeseci doživio težak srčani udar na utakmici Evropskog prvenstva između Danske i Finske, ali je odlučio nastaviti karijeru iako mu je ugrađen defibrilator.

Zabranjeno mu je igrati u Italiji s defibrilatorom, ali je prihvatio poziv iz najjače lige svijeta i u Premier ligi nastupat će za Brentford. Tu je danas odigrao prvu utakmicu.

Eriksen je danas odigrao sat vremena što je odlično s obizrom na sve što je prošao i činjenicu da osam mjeseci nije igrao nogomet.

Za to vrijeme upisao je i asistenciju za pogodak Josha Dasilve, a u dva navrata golman Southenda ga je spriječio i da postigne toliko željeni pogodak.

To su, svakako, izvrsne vijesti po sve fanove nogometa jer Eriksen ne želi odustati uprkos velikim zdravstvenim problemima. Tek treba vidjeti koliko može donijeti igrajući u Premier ligi.