Vratio se na gol
9

Epilog incidenta između Sarrija i Kepe: "Pravi čovjek" je opet prvi golman Chelseaja

Klix.ba
Kepa Arrizabalaga (Foto: EPA-EFE)
Kepa Arrizabalaga (Foto: EPA-EFE)
Trener Chelseaja Maurizio Sarri imao je samo riječi hvale za golmana Kepu Arrizabalagu koji se u meču protiv Fulhama vratio na go poslije incidenta u finalu Liga kupa kada je španski golman u 120. minuti odbio izmjenu.

Kepa je u meču protiv Manchester Cityja odbio izaći iz igre jer je smatrao da ga trener Sarri izvodi zbog povrede, a kompletna situacija otišla je toliko daleko da su mnogi engleski mediji pisali kako je Sarrijev autoritet narušen te da će nakon tog incidenta sigurno dobiti otkaz.

No, desilo se potpuno suprotno. Chelsea je nakon toga pobijedio Tottenham i Fulham, Kepa se vratio na gol, a Sarri je nakon meča protiv Fulhama imao samo riječi hvale za španskog čuvara mreže.

"Kepa je pravi čovjek i mislim da će ova utakmica biti prijelomna za njega. Do kraja sezone ga očekujem u najboljem izdanju, a moram reći i da sam veoma zadovoljan Caballerom te da je za ekipu i za mene veoma važno da se oba golmana međusobno podržavaju i slažu", istakao je Sarri.

Što se tiče utakmice protiv Fulhama, Sarri je istakao da je zadovoljan s prvih 60 minuta i da je njegov tim nakon toga djelovao iscrpljeno.

"Smatram da smo na vrijeme trebali riješiti utakmicu, no činjenica je da je ekipa iscrpljena nakon utakmica protiv Manchester Cityja i Tottenhama. Što se tiče utakmice protiv Fulhama, zadovoljan sam s prvih 60 minuta, odnosno dok smo imali snage da se držimo dogovora", kazao je Sarri.

Plavci su trenutno na šestom mjestu sa 56 osvojenih bodova, ali imaju i utakmicu manje, a do kraja sezone očekuje se žestoka borba između Tottenhama, Manchester Uniteda, Arsenala i Chelseaja za treću i četvrtu poziciju.