Nogomet
165

Enver Halilhodžić: Vahid bi mogao biti predsjednik Alžira da to želi

Piše: A. M.
Eno i Vahid Halilhodžić
Eno i Vahid Halilhodžić
Enver Eno Halilhodžić je iz svog doma u Jablanici posmatrao meč Alžira i Njemačke. Zaspao je, kaže, ponosan i tužan. Ponosan zbog sjajne igre Alžira i postavke brata mu Vahida, ali tužan zbog ispadanja.

"Čuli smo se prije i nakon utakmice. Imao je mali problem u ekipi pred sami početak. Svi su imali želju igrati, ipak je utakmicu gledao cijeli svijet. On nikome nije robovao niti podlegao. Ostao je dosljedan svojim principima i zamislima. Koliko su oni ispravni pokazala je sama utakmica. Svjetski velikan nije nadigrao Alžira", kaže nam Enver Halilhodžić, koji je zaspao pomiješanih osjećanja.

"Srce mi se razgalilo kada sam vidio kako je Vahid postavio tim i kako su parirali velikoj Njemačkoj. Ono je za udžbenike. On za mene nije trener, već nešto više od trenera. Ne želim zvučati neskromno, ali Vahid gdje god da je radio imao je mitski status", kazao je njegov brat u razgovoru za Klix.ba.

Dušom i mislima Vahid je i sinoć bio uz domovinu i svoj grad.

"Bio je dušom u Jablanici i Mostaru. Svako neka zna, Vahid je zaljubljen u Velež. Njemu je Velež nešto posebno u životu. Rođeni su uvijek broj jedan", kaže Halilhodžić.

Na kraju meča potekle su i suze. Vaha nije mogao skriti emocije.

"On je u životu uvijek takav. Iskren i osjećajan. Kod njega nema glume, ništa nije na blef, sve je iz srca. Veliki je emotivac", tvrdi Eno.

Halilhodžić će nakon sjajno obavljenog posla u Alžiru napustiti klupu tamošnje reprezentacije. Novi posao ga čeka najvjerovatnije u Turskoj, a to je potvrdio i njegov brat: "Najvjerovatnije ide u Trabzonspor. Sa njima ima potpisan predugovor".

Želja svih Bosanaca i Hercegovaca je vidjeti Vahida Halilhodžića na kormilu naše reprezentacije. Envera smo upitali hoćemo li i kada doživjeti taj dan, a on je odgovorio protupitanjem: "Kad je neko u Bosni i Hercegovini Vahidu dao neko priznanje i proglasio ga najboljim? Ja se ne sjećam da je iko. A u Alžiru da želi bio bi predsjednik države. Ankete koje su tamo provedene kazale su tako".