Kvalifikacije za EP
44

Engleska zabila Makedoncima sedam golova na Old Traffordu, Turska ponovo slavila nakon drame

S. G.
Efikasan je bio napadač Tottenhama
(Foto: EPA-EFE)
Širom Starog kontinenta večeras je odigrano ukupno 12 utakmica u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a ukupno je viđeno 36 pogodaka.

Najuvjerljiviju pobjedu večeri upisali su Englezi koji su protiv Sjeverne Makedonije na kultnom Old Traffordu slavili sa čak 7:0.

U ovoj utakmici blistao je arsenalov biser Bukayo Saka koji je postigao het trik, Harry Kane je dodao dva, a rezervista Kalvin Phillips jedan pogodak.

Gordi Albion je tako nakon četiri kola ostao na maksimalnom učinku baš kao i Galski pijetlovi.

Francuska je na pariškom Saint-Denisu teže od očekivanog s minimalnih 1:0 nadigrala Grčku. Gol Kyliana Mbappea sa bijele tačke u 55. minuti bio je taj koji je napravio razliku na ovom meču.

Turska je u Samsunu također s dosta problema rezultatom 2:0 savladala Vels. Domaći su imali igrača više skoro čitavo drugo poluvrijeme, jer je pred kraj prvog kod gostiju pocrvenio Morell.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

U nastavku susreta prvo Calhanoglu nije iskoristio jedanaesterac u 64. minuti, a samo par trenutaka kasnije poništen je gol Nayira zbog igranja rukom.

Ipak, bivši igrač Hajduka je malo nakon toga postigao regularan gol, a do kraja meča u strijelce se upisao i super-talentovani Arda Guler sjajnim pogotkom.

U terminu od 18 sati odigrana su tri duela u kojima su domaći upisali sve tri pobjede.

Armenija je sa 2:1 bila bolja od Latvije, Ukrajina se namučila protiv Malte (1:0), a Finci su sa velikih 6:0 savladali San Marino.

Svi rezultati večerašnjih utakmica:

Armenija - Latvija 2:1

Ukrajina - Malta 1:0

Finska - San Marino 6:0

Bjelorusija - Kosovo 2:1

Engleska - Sjeverna Makedonija 7:0

Francuska - Grčka 1:0

Republika Irska - Gibraltar 3:0

Izrael - Andora 2:1

Sjeverna Irska - Kazahstan 0:1

Slovenija - Danska 1:1

Švicarska - Rumunija 2:2

Turska - Vels 2:0