Luis Figo
0

'Engleska i Portugal nisu favoriti na Mundijalu'

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Umirovljeni portugalski nogometni velemajstor Luis Figo smatra da će Španija, Brazil i Argentina biti najveći favoriti Svjetskog prvenstva sljedeće godine u Južnoafričkoj Republici.

"Španija, Brazil i Argentina su ekipe koje imaju iskustva igranja vodećih uloga na najvećim natjecanjima, a držim i da bi neka od afričkih selekcija mogla prirediti iznenađenje, budući da će Afrikanci igrati na domaćem terenu. Špancima doista gotovo ništa ne nedostaje. Nikada ne možete imati savršenu ekipu, ali Španija igra stvarno jako dobro", smatra Figo, koji je krajem prošle sezone u milanskom Interu okončao grandioznu karijeru.

Iako je Engleska dobila ''najbolju grupu nakon Beatlesa'' kako su to na Otoku portretirali (u grupi je sa SAD-om, Alžirom i Slovenijom), a njegov Portugal je u ''grupi smrti'' s Brazilom, Obalom Bjelokosti i Sjevernom Korejom, Figo ne smatra da Engleska ima išta veće šanse na Mundijalu od Portugala!

"Engleska nije među favoritima, pa njih nije niti bilo na zadnjem Europskom prvenstvu. U rangiranju mogućnosti i izgleda svih reprezentacija, Englesku bih svrstao u istu razinu s Portugalom."