Počast odali i igrači
137

Emotivni trenuci uoči meča AEK-a i Dinama, istaknut veliki portret stradalog Michalisa

S. Š.
Michalis Katsouris ubijen je 7. augusta u Atini (Foto: Twitter)
Michalis Katsouris ubijen je 7. augusta u Atini (Foto: Twitter)
Nogometaši AEK-a i zagrebačkog Dinama večeras na stadionu Aja Sofija igraju uzvratni duel 3. pretkola Lige prvaka, a navijači domaćeg kluba odali su počast Michalisu Katshourisu koji je ubijen 7. augusta.

Prije samog početka utakmice, navijači AEK-a sjetili su se svog stradalog prijatelja s tribine Michalisa Katsourisa i odali počast time što su istaknuli njegovu fotografiju.

Osim što su navijači postavili Michalisovu fotografiju na stadionu, nogometaši AEK-a okačili su dres s brojem 21 njemu u čast u svlačionici.

@aekfc Για τον Μιχάλη… #aekgnkdin #aekfc #aekfcseason2023_2024 #UCL #Mike ♬ πρωτότυπος ήχος - AEK FC

Inače, u Atini je danas sigurnost bila podignuta na najviši nivo, a sve kako bi eventualni neredi bili spriječeni i izbjegnuti. Zbog nemilih scena koje su se dogodile sedmog augusta, utakmica AEK-a i Dinama i sami rezultat je u sjeni.

Prvi meč na Maksimiru okončan je pobjedom prvaka Grčke rezultatom 2:1.

Podsjetit ćemo, grčka policija još uvijek nije rasvijetlila ubistvo Katsourisa koje se desilo u sedmog augusta uoči neodigrane utakmice između atinske ekipe i zagrebačkog Dinama.

Prema do sada poznatim detaljima istrage, pet je glavnih osumnjičenih, a to su Hrvat, Albanac i tri Grka. Naime, Hrvat i Albanac su prilikom hapšenja kod sebe imali noževe s tragovima krvi te su odmah odvojeni od ostalih uhapšenih kao osumnjičeni za ubistvo.