Nekadašnji Zmajevi
34

Emir Spahić se sastao s bivšim saigračem iz reprezentacije: Teme škakljive, ali emocije uvijek iste

N. M.
Spahić i Damjanović (Foto: Instagram)
Spahić i Damjanović (Foto: Instagram)
Trener zeničkog Čelika Dario Damjanović, nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, družio se proteklih dana s bivšim kapitenom Zmajeva Emirom Spahićem.

Tim je povodom Damjanović postavio niz fotografija sa Spahićem na društvene mreže i posvetio je kapitenu emotivnu objavu.

"Dugo se vidjeli nismo, slike pred očima se stvaraju, anegdote samo pljušte, a zaboravilo se nije ništa nego se samo potisnulo negdje u pozadinu... Bilo je tu svega. Tuge, sreće, nesreće! Otisnuli se na različite strane (kako zbog sebe samih tako i zbog 'ambijenta' u kojem živimo). Teme su nam možda malo škakljive, ali emocije su uvijek iste. Ne razamišljam o posljedicama, a jedan od rijetkih kolega iz svlačionice koji stoji iza onog što kaze! Volim brata", napisao je Damjanović.

Damjanović i Spahić su dijelili svlačionicu u reprezentaciji Bosne i Hercegovine prije dvadeset godina. Damjanovič je za Zmajeve skupio 17 nastupa, dok je Spahić apsolutna legenda našeg nacionalnog tima sa 94 utakmice i 6 golova, a bio je i član čuvene generacije koja je igrala na Mundijalu u Brazilu.

U oktobru je Damjanović preuzeo klupu Čelika od Armina Duvnjaka, a ranije je kao trener vodio i Simm-Bau, Orašje i Zvijezdu iz Gradačca. U igračkoj karijeri je igrao za Čelik, Hajduk, Novi Pazar i brojne druge klubove.

Spahić je karijeru završio 2017. godine i od tada ga nema u nogometu, a Damjanović će pokušati Čelik vratiti u elitni rang bh. nogometa naredne sezone.

Šanse su u aktuelnoj sezoni izgubljene nakon loše polusezone, poslije koje Zeničani zauzimaju 8. poziciju na tabeli Prve lige FBiH.