Nogomet
200

Elvir Ibišević debitovao za reprezentaciju SAD-a

Piše: D. B.
Sedamnaestogodišnji bh. nogometaš Elvir Ibišević, rođak bh. reprezentativca Vedada Ibiševića, debitovao je za U17 reprezentaciju SAD-a.

Ibišević je nedavno pozvan u kamp US Youth Soccer Olympic Development Program, koji će trajati do 22. maja. Tokom održavanja kampa će iz grupe od 40 nogometaša biti izabrano najboljih 18, a oni će naći mjesto u reprezentaciji SAD-a. Tome se nada Elvir, koji je jučer debitovao za američku U17 reprezentaciju protiv vršnjaka iz Paname.

"Debitovao sam za reprezentaciju i sretan sam zbog toga. Ušao sam u igru u 60. minuti. Sada ću četiri dana provesti odmarajući se, a nakon toga se vraćam u kamp. Očekuju nas još dvosedmični treninzi, nakon čega će biti objavljen spisak nogometaša koji će nastupiti za U17 reprezentaciju SAD-a u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo", izjavio je Ibišević za portal Klix.ba.

Da li će se njegovo ime naći na spisku, još uvijek nije poznato.

"Nisam siguran, bit će veoma teško jer su ostali igrači već igrali zajedno, a ja sam im se pridružio tek u januaru. Međutim, mislim da imam šanse da dobijem poziv za SP", rekao je Ibišević.

Sedamnaestogodišnji Ibišević s uspjehom nastupa u SAD-u, a za svoj klub FC Sporting Iowa je postigao 20 golova i upisao četiri asistencije u 19 odigranih utakmica.

Iako je nastupio za SAD, Elvir se nada da će privući pažnju selektora mlađih selekcija BiH.

"Moja domovina je Bosna i Hercegovina, tamo sam rođen i naravno da bih volio jednog dana igrati za Zmajeve. Ipak, u ovom trenutku moj prioritet je da se što bolje pokažem u ovom kampu jer mi on otvara mnoga vrata u karijeri”, završio je Ibišević.