Mourinho kritikuje sudiju
0

"Eliminisani smo, a ja osjećam gađenje!"

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AP)
Jose Mourinho (Foto: AP)
Jose Mourinho čestitao je velikom rivalu na pobjedi u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka, ali je potom oštro iskritikovao sudiju utakmice, Nijemca Wolfganga Starka.

"Da se razumijemo, izgubili smo od fantastične ekipe. To je činjenica koju ništa od onog što ću reći neće promijeniti. Ali nije mi jasno kako u utakmici kakva je bila ova danas, vrlo izjednačenoj, sudija može učiniti takvo zlodjelo. Sudije bi u nogometu trebale osiguravati jednakost za sve. U jednakim bi uvjetima igra trebala odrediti boljeg", rekao je Portugalac nakon što je njegov Real izgubio 2-0 na svom stadionu.

Crveni je karton Mourinho zaradio u 62. minuti, nakon što je kod četvrtog sudije ismijavao odluku o isključenju Pepea, koji je đonom startao na Danija Alvesa.

"Da, mi smo eliminirani. Ponekad osjećam gađenje što živim u ovakvom svijetu, ali to je očito naš svijet."

"U Barcelonu ćemo otići igrati ponosno i dostojanstveno. Nažalost, neće biti Pepea, premda nije učinio ništa, a dobio je crveni karton. Neće biti ni Ramosa, koji također nije učinio ništa, a dobio je kumulirajući žuti karton. Neće biti ni trenera koji nije učinio ništa, a dobio je crveni karton", poentirao je na svoj način Mourinho.