Reprezentativac Srbije
53

Eintracht će žestoko kazniti Kostića na zahtjev saigrača, advokat traži otkaz bez najave

H. H.
Kostić je odbio trenirati razočaran što nije prešao u Lazio (Foto: EPA-EFE)
Kostić je odbio trenirati razočaran što nije prešao u Lazio (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski reprezentativac Filip Kostić bio je nadomak prelaska iz Eintracht Frankfurta u Lazio, ali transfer mu je propao zbog pogrešnog emaila koji je njemački klub navodno namjerno dao. Krilni nogometaš je zbog toga odbio trenirati, a sada se suočava s teškom kaznom.
Transfer je bio na pragu realizacije, jer su Nebeskoplavi pristali isplatiti 15 miliona eura, plus još tri u bonusima, ali na kraju Eintracht nije dobio ponudu.

Njemački list Bild je otkrio da je Lazio imao pogrešnu e-mail adresu Eintrachta koji, doista, nikada nije dobio službenu ponudu, a navodno je greška bila namjerna, budući da Eintracht ipak nije želio prodati Kostića i Laziju je dao pogrešnu email adresu.

Kostićev agent Fali Ramadani proslijedio je srbijanskom igraču "screenshot" maila koji je sportski direktor Lazija Igli Tare poslao na pogrešnu adresu, a koju je dobio od njemačkog kluba. Kostić je nakon toga pobijesnio, te je odbio da trenira pred utakmicu sa Arminiom.

Uslijedila je potom reprezentativna pauza, a nakon što se vratio u klub, srbijanski nogometaš suočio se s ozbiljnim sankcijama. Eintracht ga želi ponovno vratiti u sastav, ali Bild piše da će to biti uz kaznu od 100.000 eura, te suspenzijom u narednih nekoliko utakmica.

Bild otkriva da je zahtjev za oštrom kaznom došao od vijeća tima okupljenog oko kapitena Sebastiana Rodea (30). Saigrači su spremni prihvatiti Kostića nazad, ali žele vidjeti jasne signale kajanja za sebično ponašanje.

To nije sve, jer su mogući su dodatni koraci i drastičnija kazna za Kostića. Gregor Reiter (49), upravni direktor Savjetodavnog udruženja igrača iz Bundeslige, želi da Eintracht da primjer svima, tako što će Kostiću uručiti otkaz bez najave.

"Namjerno odbijanje treninga i utakmica, ozbiljno je kršenje ugovora, što je po mom mišljenju dovoljno da opravda raskid bez prethodnog upozorenja kluba", rekao je sportski advokat za Bild.

Kostić je karijeru počeo u Radničkom iz Kragujevca, potom je igrao za Groingen, Stuttgart i HSV, odakle je prvobitno došao na posudbu u Eintracht 2018. godine, a potom je potpisao stalni ugovor koji mu ističe 2023. godine.