Nogomet
2

Eduardo pobijedio na sudu, poništen njegov ugovor sa Mamićem

Klix.ba
Eduardo da Silva (Foto: AFP)
Eduardo da Silva (Foto: AFP)
Hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva dobio je sudski spor protiv šefa zagrebačkog Dinama Zdravka Mamića.

Riječ je o sporu vezanom za ugovor o zastupanju i ulaganju koji je nogometaš potpisao sa Zdravkom Mamićem, a koji je danas sutkinja Općinskog građanskog suda u Zagrebu Jasenka Jurić Šojat proglasila, nepravomoćnom presudom, ništavnim.

Ništavni su ujedno i aneksi ugovora o posredovanju i zastupanju koji su potvrđeni kao i prethodni ugovor o ulaganju u uredu javnog bilježnika Milke Čergar iz Sesveta.

I na kraju Zdravko Mamić i njegov sin, drugooptuženi Mario Mamić, moraju podmiriti Eduardu da Silvi troškove parničnog postupka u iznosu od 182.000 kuna (blizu 47.000 KM) u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude.

Nakon gubitka parnice u prvome postupku, Eduardo je uložio žalbu i podnio protutužbu kojom nastoji dokazati da je spomenuti ugovor lihvarski i kao takav protivan pravilima FIFA-e. Zatražio je njegovo poništavanje, zajedno sa svim pravima i obavezama koje iz takvog ugovora proistječu.

Zbog ovoga sudskog spora Eduardu je imovina u Hrvatskoj stavljena pod blokadu.

Sporni je ugovor potpisan 2001. godine na Eduardov 18. rođendan, a obnovljen je tri godine kasnije. U ugovoru stoji da Zdravko Mamić ima pravo na 20 posto svih Eduardovih primanja. Do spora je došlo prilikom Eduardovog transfera u Arsenal kada je on obveze prestao ispunjavati, piše Jutarnji list.