Nogomet
185

Edis Kusturica: Svi nam u Turskoj čestitaju na onom što smo napravili od FK Sarajevo

Piše: Edin Isanović
Edis Kusturica u Turskoj
Edis Kusturica u Turskoj
Predsjednik FK Sarajevo Edis Kusturica nalazi se na pripremama s ekipom u Antaliji. Kusturica za Klix.ba kaže da je oduševljen uslovima u Turskoj.

"Meni je organizator ukazao nevjerovatnu pažnju. Kao predsjedniku FK Sarajevo dali su mi smještaj u ekskluzivnom hotelu Mardan Palace koji ima sedam zvjezdica. Izgrađen je u stilu dvorca, a unutrašnjost je pozlaćena. Dat mi je na raspolaganje apartman od tri prostorije. Sve je za pohvalu. Inače, ovdje dolaze samo imućne osobe. Imao sam prilike razgovarati s mnogim poslovnim ljudima iz svijeta sporta. Svi znaju za Sarajevo i ovo što smo mi uradili posljednjih mjeseci. Misle da pravimo veliko Sarajevo za evropska takmičenja, svi čestitaju. Ovde je od ekipa ukrajinski Shakhtar. Svaki dan se vidim sa Srnom, Da Silvom i Lucescuom. Pokušat ćemo sa njima malo konkretnije razgovarati oko neke vrste saradnje. I Astana iz Kazahstana je tu jer izgleda samo te kaspijske ekipe mogu to platiti", kaže Kusturica za naš portal.

Edis naglašava da mu mnogi prilaze kada ga vide u trenerci FK Sarajevo. Prvi čovjek koševskog premijerligaša smatra da će upoznavanje novih poslovnih ljudi otvoriti neke nove pozitivne priče.

"Mislim da će ovo otvoriti i neke druge horizonte. Prije dva ili tri dana mi priđe neki poslovan čovjek i sportski menadžer iz Italije koji je bio u društvu sa nekim Azerbejdžancem. Dugo smo pričali. Žele saradnju sa nama. Ima puno pozitivne priče i sigurno je da Sarajevo korača stazama uspjeha", zaključio je Kusturica.