Aktivirali klauzulu
12

Edin Terzić od ljeta neće biti trener Borussije, na klupu stiže Marco Rose

H. H.
Popularni Milioneri su aktrivirali klauzulu o oslobađanju u Roseovom ugovoru (Foto:Twitter)
Popularni Milioneri su aktrivirali klauzulu o oslobađanju u Roseovom ugovoru (Foto:Twitter)
Dosadašnji trener Borussije Mönchengladbach Marco Rose (44) od naredne sezone će biti novi trener Borussije Dortmund, potvrdio je klub iz Gladbacha na društvenim mrežama. Nijemac će na klupi crno-žutih naslijediti Edina Terzića.

Popularni Milioneri su aktrivirali klauzulu o oslobađanju u njegovom ugovoru i Borussiji M'Gladbach će platiti naknadu od pet miliona eura za njegov dolazak, a Bild piše da je Rose tokom današnjeg dana obavijestio svoje igrače o svojoj odluci da napusti Gladbach.

Rose je posljednjih mjeseci povezivan s Borussijom iz Dortmunda, a smatralo se da je glavana meta kluba iz Dortmunda da naslijedi Luciena Favrea, koji je smijenjen u decembru. Tada je pomoćni trener porijeklom iz BiH Edin Terzić imenovan kao privremeno rješenje do kraja sezone, a na ljeto će ga naslijediti bivši trener RB Salzburga.

Rose se pridružio Borussiji iz Mönchengladbacha na ljeto 2019. i doveo je klub do četvrte pozicije i plasmana u Ligu prvaka gdje su popularni Ždrijepci stigli do osmine finala gdje ih očekuje duel s Manchester Cityjem.

Glavni zadatak Marca Rosea u Borussiji Dortmund bit će borba za titulu naredne sezone, a Milioneri su trenutno tek na šestom mjestu Bundeslige sa 33 boda nakon 21 kola.