Zvanično
19

Edin Prljača novi sportski direktor NK Čelik

K. H.
Edin Prljača (Foto: D. S./Klix.ba)
Edin Prljača (Foto: D. S./Klix.ba)
Edin Prljača novi je sportski direktor NK Čelik, a ova informacija zvanično je potvrđena na službenoj stranici kluba.

Nakon brojnih dešavanja u zeničkom klubu u posljednje vrijeme, a što se prije svega odnosi na sramotan način na koji su izgubili meč 15. kola Premijer lige BiH od Željezničara, kada je NS BiH zbog Čelikovih dugovanja zabranio Zeničanima igranje ovog meča i pripisao pobjedu Plavima službenim rezultatom 3:0, u klubu su već ove sedmice uradili puno poteza na poboljšanju funkcionisanja unutar samih struktura kluba, pa je tako Edin Prljača imenovan za novog sportskog direktora.

"Ovaj nekadašnji igrač, a sada trener s profi licencom u narednih godinu dana bit će zadužen za sportski segment kluba s Bilinog polja. U dosadašnjoj trenerskoj karijeri, Prljača je osim Čelika trenirao FK Sarajevo, NK Travnik, FK Velež, bio je trener golmana reprezentacije BiH, te je vodio i Guangzhou koji se takmiči u kineskoj Super ligi", saopćeno je iz kluba.

Na zvaničnoj Facebook stranici kluba saoćeno je da će u narednom periodu dodatno pokušati poboljašti strukture kluba.

"U narednom periodu klub će nastojati da određenim potezima podigne rad kluba na mnogo veći nivo nego što je to bio u posljednje vrijeme", piše na stranici NK Čelik Zenica.