Samo kompenzacija
33

Edin Džeko u centru razmjene četiri igrača Rome i Intera koja može obilježiti ovo ljeto

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Prema pisanju gotovo svih italijanskih medija, a koji se pozivaju na informacije kojima raspolaže novinar Gianluca Di Marzio, Roma je spremna ponuditi tri svoja igrača uključujući Edina Džeku u zamjenu za Interovog Maura Icardija.

Džeko se već duži vremenski period povezuje s odlaskom iz Rome, a posljednjih sedmica najviše se dovodio u vezu s prelaskom u Inter što su pojedini mediji na Čizmi već označili kao završen posao.

Ipak, transfer još uvijek nije služben i u takvim situacijama promjene su uvijek moguće, no prema svim dostupnim informacijama i ponašanju oba kluba, čini se da je transfer Džeke u Inter faktički gotova stvar i da bi već nakon reprezentativnih obaveza Dijamant i službeno mogao postati novi igrač Intera.

Italijanski novinar Gianluca Di Marzio, koji važi za jednog od najboljih i najprovjerenijih u ovoj državi, otkrio je da prodaja Džeke u Inter neće biti jedini posao koji su ova dva kluba sklopili.

Naime, pominje se da bi dres Intera, pored već pomenutog Džeke, mogla obući još dva igrača Rome - Aleksandar Kolarov i Stephan El Shaarawy, a da bi u suprotnom smjeru mogao krenuti Mauro Icardi, kojeg će se Nerazzurri pokušati riješiti što je prije moguće.

Icardi je posljednjih mjeseci napravio mnogo problema u i oko Intera, prije svega zbog kontroverznog ponašanja njegove supruge Wande, a kako je sve duže i duže odugovlačio s potpisom novog ugovora, na kraju je okrenuo i navijače protiv sebe i trenutno je odlazak u drugi klub jedino pravo rješenje za ovog Argentinca.