Nogomet
42

Edin Džeko povrijedio medijalni ligament koljena, mora pauzirati

Piše: D. B.
Edin Džeko napušta  teren (Foto: EPA)
Edin Džeko napušta teren (Foto: EPA)
Nogometnu reprezentaciju BiH u nedjelju je u prijateljskoj utakmici porazila Španija rezultatom 3:1. Više od poraza brine povreda kapitena Edina Džeke koji je igru napustio u 22. minuti utakmice.

Džeko je počeo utakmicu od prve minute, nakon dvadesetak minuta je zatražio izmjenu. Zamijenio ga je napadač Cesene Milan Đurić, a u nastavku utakmice je kapiten Zmajeva i napadač Rome snimljen na klupi s ledom na koljenu.

Danas je otkriveno o čemu se zapravo radi. Naime, Džeko je protiv Španije zaradio povredu medijalnog kolateralnog ligamenta koljena, zbog koje je već ove sezone pauzirao gotovo mjesec. Dobio je udarac u desnu nogu, sličan onome koji je već ove sezone dobio na utakmici između Rome i Carpija u Seriji A. Zbog nove povrede ga očekuje pauza.

U utorak, a najkasnije do kraja sedmice, uradit će magnetnu rezonancu kako bi se utvrdio tačan stepen povrede i vrijeme oporavka.

Insinuacije da je Edin izašao bez razloga su neargumentovane i netačne s obzirom na to da se ostankom na terenu rizikovala teža povreda. Uz to, Džeko nije bio ni planiran za put u Japan na Kirin Cup.