Nogomet
129

Edin Džeko potpisao novi ugovor: City mi je drugi dom

Piše: D. B.
Kapiten nogometne reprezentacije BiH i napadač Manchester Cityja, Edin Džeko, danas je potpisao novi četverogodišnji ugovor s Građanima.

Džeko je prošle sezone bio sjajan u ekipi Manchester Cityja, a dobru formu je nastavio i u novoj sezoni. Uprkos brojnim spekulacijama koje su ga "selile" sa Etihada već duže vrijeme, popularni Dijamant je potpisao novi ugovor sa Cityjem, koji važi do 2018. godine.

"Veoma sam sretan ovdje. City mi je drugi dom, tako da je bilo lako odlučiti ostati ovdje duži vremenski period. Od prvog dana sam znao da ovdje želim ostati dugo. Ne vidim gdje bi mi bilo bolje. Savršeno sam se uklopio, upoznao saigrače, klub, tim te vjerujem da mogu još napredovati. Tokom protekle tri i po godine smo zajedno ispisali historiju, ali ja vjerujem da je to tek početak nečeg posebnog. Imam mnogo ciljeva koje želim ostvariti u karijeri i vjerujem da je City savršeno mjesto za to. Navijači su uvijek vjerovali u mene, osjećam njihovu veliku ljubav", izjavio je Džeko nakon potpisivanja novog ugovora s Građanima.