Nogomet
7

Eder predvodi igrače koji odlaze iz Intera

Klix.ba
Eder (Foto: EPA)
Eder (Foto: EPA)
Talijanski klub Inter planira prodati nekoliko igrača, a prvi na listi je Eder koji će karijeru najvjerovatnije nastaviti u Kini.

Inter je dobio 250 miliona eura za transfere od grupe Suning, ali ih ne može potpuno slobodno potrošiti na pojačanja zbog Finansijskog Fair Playa, odnosno restrikcija koje su nametnute ovom klubu.

Kako bi mogao kupovati, Inter mora prodati nekoliko igrača. Najveća moguća zarada nije samo važna zbog ekonomskih interesa, nego i zbog veće slobode pri kupovanju igrača.

Kako piše Gazzetta dello Sport, Inter planira prodati Edera u Kinu i zaraditi 14 miliona eura. Potom je na redu Juan Jesus koji će biti posuđen Romi za dva miliona eura s pravom otkupa za osam miliona eura. Klub će napustiti i Davide Santon za kojeg je zainteresovan Crystal palace.

Talijanski klub će prodati i jednog od trojice igrača, a to su Gary Medel, Marcelo Brozović i Jeison Murillo, samo da bi mogao dovesti neko pojačanje. Očekuje se da će prodajom jednog od pomenute trojice igrača zaraditi između 13 i 15 miliona eura. Medel je trenutno najozbiljniji kandidat za prodaju.