Nogomet
63

Dženan Uščuplić: U petak sam bio presretan, vratili smo povjerenje navijača

Piše: Edin Isanović
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Prvi šef struke FK Sarajevo Dženan Uščuplić tiho je došao na klupu Bordo tima. Za kratko vrijeme napravio je mnogo dobrih stvari i na kraju donio toliko željeni pehar na najveći bh. stadion. Koševski premijerligaš osvojio je Kup BiH, što je prvi trofej nakon sedam sušnih godina. Uščuplića su mnogi zapamtili kao odličnog igrača, a sada ga doživljavaju kao mladog i hrabrog trenera.

Sarajevo je pod njegovom dirigentskom palicom krenulo jednom novom stazom. Modernizirao je i ubrzao igru, što je rezultiralo efikasnošću. Vodio je ekipu u osam utakmica. Upisao je sedam pobjeda i jedan remi uz 22 postignuta gola. Uščuplić danas ima jedinstvenu podršku svih onih kojima je bordo boja bliska srcu.

"Vesele me rezultati koje smo postigli u posljednjih mjesec i po dana. Posebno sam zadovoljan igračima, njihovim pristupom i svemu što su odradili. Treninge i utakmice maksimalno su shvatali i sve je bilo u najboljem redu. Povjerenje i poštovanje između mene i njih bilo je na visokom nivou i rezultiralo je trofejom. Vjerovao sam da momci mogu napraviti ono što smo postavili kao cilj. Mislim da je dobra igra vratila povjerenje navijača koje su počeli dolaziti na Koševo“, podvlači za Klix.ba Uščuplić.

Nekadašnji nogometaš, a danas strateg Bordo tima, kaže kako je bio presretan kada su u petak navečer podigli pehar namijenjen osvajaču Kupa BiH.

"Rođen sam u Sarajevu, odrastao sam u tom gradu, igrao za taj klub, vodio mlađe kategorije i na kraju sam osvojio trofej sa prvim timom. U petak sam bio presretan. Trofej u najmasovnijem takmičenju osvojio sam i kao igrač, a sada i kao trener", dodaje naš sagovornik.

Popularni Dženo osvajao je trofeje vodeći mlađe kategorije Sarajeva. Naglašava kako je vjerovao da će i sa seniorskim timom nastaviti sa uspješnom serijom.

"Iskreno, vjerovao sam u te momke koji su izuzetno dobri i karakterni nogometaši, što su na kraju i pokazali. Mislim da je pobjeda u Mostaru u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa bila presudna. Znao sam da možemo napraviti dobar rezultat. Poslije 0:0 na Koševu pokazali smo karakter i uspjeli smo savladati Plemiće nakon mnogo godina u gradu na Neretvi. Ubjedljiv je bio rezultat, ali i igra", kaže prvi šef struke Bordo tima koji je osim skidanja skalpa Zrinjskom u Mostaru nakon dugo godina uspio pobijedili Čelik u Zenici.

Ako tome dodamo da je nakon sedam godina donio trofej u Titovu 38/b, onda je jasno koliko je pozitivnih stvari uradio za kratak period.

Kaže da je rano govoriti o evropskim utakmicama. Istakao je kako će uskoro razgovarati sa čelnicima kluba u vezi sa planovima za budućnost. Uščuplić je oduševio sve svojim radom i vizijom, izvukavši iz ekipe doista sve što je mogao.