Wolfsburg
0

Džeko u subotu napokon ruši Diega Klimowicza?

Totalsport
Edin Džeko (Foto: Reuters)
Edin Džeko (Foto: Reuters)
Kapiten i napadač njemačkoga nogometnog Bundesligaša Wolfsburga, Edin Džeko (24), u prošlom je kolu pogotkom protiv Bayerna u Münchenu izjednačio apsolutni klupski rekord.

S argentinskim centarforom Diegom Klimowiczem, koji je u dresu Volfsburžana od 2001. do 2007. godine skupio 149 nastupa i 57 golova, Džeko se izjednačio prošlog petka u 2-1 gostujućem porazu kod prvaka na otvaranju sezone. Izjednačivši na 1-1, zabio je 57. prvenstveni gol u Wolfsburgovom dresu, i to u svom 95. nastupu, na početku tek četvrte sezone u klubu, što ga čini daleko korisnijim strijelcem od Argentinca.

Klupski će rekord bh. centarfor imati priliku srušiti već u subotu na stadionu Volkswagen, gdje će nogometaši Stevea McClarena dočekati Mainz u srazu drugoga prvenstvenog kola.

"Rekord? Pa, vjerujem da 57 golova nije loše postignuće. Započeo sam svoju četvrtu sezonu u klubu i zato mislim da je statistika dobra", rekao je Džeko za internetsku stranicu svog kluba dodavši da će nastojati izbiti na prvo mjesto vječne liste Wolfsburgovih strijelaca već u subotu: "Zašto bih prestao zabijati baš sada kad sam se izjednačio s Klimowiczem?"

Još uvijek Džeko nije zaboravio propuštenu priliku za uzeti barem jedan bod u Münchenu kod prvaka.

"Pogotovo je razočaravajuće što smo gol odluke primili u 91. minuti. To nam se nije smjelo dogoditi, čak i unatoč činjenici da nije sramota izgubiti na Allianz Areni. Mainz je kod kuće protiv Stuttgarta (2-0) odlično krenuo u novu sezonu, stoga nam u sljedećoj utakmici nipošto neće biti lako. No, igramo kod kuće. Zato moramo sve učiniti da goste izložimo totalnom pritisku i da im zabijemo nekoliko golova. U subotu nam igra isključivo pobjeda."