Uživaju na moru
305

Džeko, Rahmanović, Todorović i Adilović ljetni odmor provode u Dubrovniku

N. K.
Adilović, Džeko, Rahmanović i Todorović (Foto: Instagram)
Adilović, Džeko, Rahmanović i Todorović (Foto: Instagram)
Brojni bh. nogometaši prvenstvenu pauzu koriste odmarajući se na morskim destinacijama, a neki od njih izabrali su Dubrovnik kao mjesto na kojem će napuniti baterije za narednu sezonu.
Bh. reprezentativac Darko Todorović je tako na Instagramu objavio fotografiju zajedno s još četvoricom sadašnjih i bivših nogometaša koji se sudeći po fotografijama nalaze u odličnoj formi.

Naime, društvo Todoroviću pravili su kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko, zatim Amar Rahmanović te penzionisani nogometaš Eldin Adilović.

Todorović (24) se naredne sedmice vraća u redove RB Salzburga s kojim ima ugovor do 2023. godine. Posljednju godinu igrao je na posudbi u Hajduku te je neizvjesno gdje će igrati naredne sezone.

Džeko (35) se već sedmica spominje u medijima koji navode da će napustiti Romu s kojom ima ugovor do narednog ljeta. Međutim, do sada nema konkretnih informacija o eventualnom transferu.

Do narednog ljeta ugovorom za Konyaspor vezan je i Rahmanović (27) koji je prošlog ljeta prešao u turski klub iz redova Sarajeva.

Adilović se relativno mlad prestao baviti nogometom budući da je 2017. okačio kopačke o klin kada je imao svega 31 godinu.