Zvijezda u Italiji
426

Džeko na naslovnici Gazzette uoči velikog derbija: Ovdje sam zbog Scudetta

N. K.
Današnja naslovnica Gazzette
Današnja naslovnica Gazzette
Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine osvanuo je na naslovnici današnjeg izdanja najpoznatijeg italijanskog sportskog dnevnika La Gazzetta dello Sport.
Naš napadač je u ekskluzivnom razgovoru govorio uoči velikog derbija koji njegov Inter igra s Juventusom, a poručio je kako je u milanski klub stigao kako bi osvojio Scudetto, odnosno titulu prvaka Italije.

"Znam da sam stigao u veliki klub. Imao sam plan da me odmah cijene. Samo sam to želio, a ostalo su uradili šampioni koje sam zatekao ovdje", rekao je Džeko na početku razgovora.

Edin je istakao kako ga je obradovao nedavni gol protiv Sheriffa, ali i da je to ono što ljudi od njega i očekuju.

"Najofanzivniji smo tim, kao nekad kad sam igrao u Cityju s Mancinijem. Napadamo s mnogo igrača, vrlo smo proaktivni, vidjeli smo to i u Ligi prvaka. I zato postižemo više golova", dodao je.

Inter u nedjelju igra veliki derbi s Juventusom.

"To je pravi italijanski derbi i u pitanju su bodovi do kojih se teško dolazi. Nema se puno toga tu izmišljati. Moramo neutralizirati ono što oni dobro rade, odnosno kontranapade. Chiellini je na poziciji štopera jedan od najboljih u posljednjih deset godina, za Juventus je odlučujući. S njim je teško. Protiv Chiellinija sam postigao svoj prvi gol u Italiji, ali mnogo puta me je ostavio bez golgeterskog učinka. Može i u nedjelju da budem bez gola, ali da pobijedimo", poručio je Džeko.

Dijamant je umalo obukao dres Juventusa u jednom od prošlih prijelaznih rokova.

"Kao prvo, ne gledam unazad, sretan sam u Interu. Kao drugo, Roma je prva krenula i dogovorila se s Juventusom, nisam ni znao za pregovore. Tek sam kasnije ja došao na red. Tada je sve propalo jer Roma nije našla moju zamjenu", pojasnio je Džeko.

Podsjetimo, utakmica između Intera i Juventusa igra se u nedjelju od 20:45 sati.